Joker Taş; Kyanit Taşı
- hicrAN arıkAN
- 30 Tem 2024
- 3 dakikada okunur

Sevgili Dostlar,
Doğal taşların insan enerjisinin dengelenmesinde faydası olduğu artık biliniyor.
Ama, onca taş var ve hangisi ne işe yarar? tam olarak bilemiyorum, bana öyle bir taş söyle ki hem bakımı kolay hem de pek çok taşın yaptığı işi tek başına yapsın diyorsanız, işte size kyanit taşı...
Kyanit taşı, son derece huzurlu ve sakin bir enerjiye sahip olan kristallerdendir. Meditasyonlarda ve feng shui uygulamalarında kullanabileceğiniz kyanit taşını, huzur ve barış enerjisi getirmek istediğiniz ev ve iş yeri gibi ortamlara koymanız da oldukça etkili olacaktır.
Kyanit taşını üzerinizde taşımak, taşın enerjisi ile bütünleşmek ve huzurunu hissetmek için başvurabileceğiniz en etkili yöntemdir. Kyanit taşından yüzük, küpe, bileklik veya kolye takmak; ya da kyanit taşını gün boyunca cebinizde taşımak, kristalin enerjisini devamlı olarak hissetmenizi sağlar.
Kyanit Taşı Faydaları
Çoğu taştan daha huzurlu bir enerjiye sahiptir. Bu sebeple, özellikle stres, anksiyete ve öfke ile baş edenlerin tercih edeceği ilk taşlardandır.
İletişim güçlendirici etkiye sahip olan taş, kişiyi mantıklı düşünmeye ve iletişimde daha ılımlı olmaya teşvik eder.
Uyku sorunlarına iyi gelir. Özellikle mesaj içerikli rüyaların hatırlanmasına yardım ederek kişiye yol gösterir.
Meditatif enerjisi güçlü olan bir taştır. Bu sebeple, meditasyonlarda sıklıkla kullanılır.
Kyanit Taşı Özellikleri
Siyah, mavi, yeşil ve turuncu renkleri bulunur.
Şifa, mantıklı düşünme ve korunma kavramları ile özdeşleştirilir.
Dünyanın her yerinde bulunabilen kyanit taşı, çoğunlukla Amerika, Brezilya, Rusya, İsviçre ve Kenya’da bulunur.
Sivri, adeta bıçak ucu gibi görünen bir yapıya sahiptir. Kyanit taşı, bu yapıya sahip taşlar arasında en bilinenlerden biridir.
Kyanit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi
Ağrı kesici özelliği olduğuna inanılır.
Düşük kan basıncına iyi gelir; vücuttaki enfeksiyonların iyileşmesinde yardımcıdır.
Fiziksel travma yaşamış kişilere iyileşme sürecinde yardım eder.
İyi bir uyku çekmenize yardımcı olur ve sağlıklı beslenmeye teşvik eder.
Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.
Kyanit Taşı Anlamı Nedir?
Kyanit taşının ismi, “koyu mavi” anlamı taşıyan Yunanca bir kelimeden gelmektedir. Yaygın olarak mavinin farklı tonlarına sahip olan taş, farklı renklerde de bulunmakta; bu özelliği ile bütün çakralarla uyumlu olarak çalışmaktadır.
Kyanit Taşı Nasıl Temizlenir?
Doğal taşların temizliği, içlerinde biriken negatif enerjiden kurtulmak için düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Kyanit taşı, bu konuda şanslı taşlardan biridir. Çünkü bazı taşların aksine, kyanit taşı arındırdığı negatif enerjileri içinde taşımaz. Yine de narin bir kristal olan kyanit, düzenli aralıklarla arındırılmalı ve yeniden şarj edilmelidir.
Kyanit taşının su ile teması, uzun sürelerde taşın çatlamasına ve parçalanmasına sebep olabilmektedir. Bunun yerine, taşınızı nemli ve yumuşak bir bez parçası ile temizlemek, kristalin fiziksel ve enerji temizliği için yeterli olacaktır.
Doğal bitkilerden elde edilen veya adaçayından bir tütsü, kyanit taşının enerjisini arındırmanın etkili yollarındandır. Yakacağınız tütsünün dumanında taşınızı birkaç dakika bekletmek, kyanit taşının negatif enerjilerden arınmasını sağlar.
Ay ışığı, doğal taşların daha güçlü enerjilerle yüklenmesi için etkili bir yöntemdir. Kyanit taşını ay ışığı gören bir yerde gece boyu bekletebilir ve taşın enerjisini yenileyerek, kristalinizi ayın feminen enerjisi ile şarj edebilirsiniz.
Kyanit Taşı Yıkanır Mı?
Kyanit taşı, güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasına rağmen, su ile temas ettirilmemesi gereken taşlardan biridir. Su ile uzun süre temas etmesi, kyanit taşının parçalanmasına sebep olabilmektedir.
Kyanit Taşı ile Meditasyon
Bütün çakralar ile uyumlu çalışan kyanit taşı, meditasyon çalışmalarında en çok kullanabileceğiniz kristallerden biridir. Taşı elinize alıp ona odaklanmak ve bu esnada nefes çalışmaları yapmak, stres ve gerginliklerinizden arınmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra, dengelemek istediğiniz çakranın rengine sahip olan kyanit taşını, o çakranın bulunduğu bölgeye yakın tutabilir ve oradaki enerji akışının dengelenmesini sağlayabilirsiniz.
Kyanit Taşı Tarihi
Kyanit taşı, 1789’da Abraham Werner tarafından keşfedilmiştir. Kimi zaman, rengi sebebiyle aquamarin ve safir taşları ile karıştırılan kyanit, ismini “mavi” anlamına gelen “Kyanos” kelimesinden almıştır. Tarih boyunca çeşitli isimlerle adlandırılmış olan taş, farklı sertlik derecelerine sahip olarak bulunabilmesinden dolayı, aksesuarlar başta olmak üzere pek çok objenin yapımında kullanılmıştır.
Kyanit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra
Özellikle boğaz çakrası ile güçlü çalışan kyanit taşı, bütün çakralar ile uyumludur.
Comments